Nya affärsmöjligheter

På bara två år har Rent and Travel gjort stort avtryck på det tyska semesterfirandet. Mer än 140 företag har anammat uthyrningskonceptet, breddat den ursprungliga verksamheten och blivit en del av det populära resekonceptet.

Hüttl Rent i Frankfurt är en av de tyska uthyrningsstationerna och drivs av Michael Hüttl. Företaget är återförsäljare till Knaus Tabbert och har sedan de anslöt till Rent and Travel-programmet 2016 specialiserat sig på uthyrning av husbilar.

– Jag älskar mitt jobb och att hyra ut husbilar. Rent and Travel-konceptet gör det möjligt att vara en del av kundernas semester från början till slut. Vår största kundgrupp är familjer och friluftsmänniskor som gillar camping, säger Michael Hüttl.

Rent and travel
Möt en uthyrare

Rent and Travel grundades i Tyskland 2015 och blev snabbt en succé bland tyska semesterfirare som ville uppleva detta fria sätt att resa. Att konceptet startade just i Tyskland beror inte bara på att det dess grundare, Knaus Tabbert, är tyskt – en stor anledning är också att tyskar älskar husbilssemestrar.

Detta roliga och enkla sätt att semestra har verkligen fått spridning i Tyskland och många nya kunder kommer till Hüttl Rent efter att ha inspirerats av vänner och familj som hyrt via Rent and Travel berättar Michael.

– För människor som liksom jag själv älskar camping och äventyr blir uthyrning av husbilar mer som en hobby än ett jobb. Att vara en del av Rent and Travel har många fördelar och helhetskonceptet gör det väldigt bekvämt, inte minst när det gäller leasingen, hantering av fordonsflottan och att skriva kontrakt med kunder, säger Michael.