Familjen Jonasson/Magnusson

En av de absolut största fördelarna med att hyra husbil är flexibiliteten tycker vi. Det enda man måste hålla sig till är tid och plats för upphämtning och lämning av husbilen. Allt däremellan kan man bestämma efterhand – vilka platser man vill besöka, vilka saker man vill göra och var man ska stanna för natten. Campare är överlag också väldigt trevliga och delar gärna med sig av erfarenheter och tips!

Eftersom vi var nybörjare var det väldigt skönt att få en rejäl genomgång av hela husbilen innan vi gav oss iväg. Tommy gick igenom husbilens alla finesser och funktioner, från hur man ställer in temperaturen till hur tömning av gråvatten görs. Det kändes också tryggt att hyra av en professionell firma där försäkring med vägassistans ingår, och skönt att kunna lägga till bekväma tillval såsom sängkläder och slutstädning av husbilen.

Familjen Jonasson/Magnusson

Även om vi valde en av de större husbilsmodellerna var det smidigt att ta sig fram. Exempelvis var det inga problem att ta sig in i Örebro stad och till den fina skateparken så att ungarna fick testa den. Samtidigt var husbilen rymlig, hade bra sängplatser för alla och mycket förvaringsutrymme.

Det var också skönt att husbilen var utrustad med campingmöbler och markis. Denna första gång hade vi bara med barnens cyklar men nästa gång tar vi med även till oss vuxna för plats till både och fanns ju. Nu när vi vet att hela familjen gillar upplägget kan det säkert bli fler turer med husbil!